Vesela dizajnerska ogrlica 98/99 Magnetić 1/99

Hrvatski enciklopedijski rječnik

Anonimni donator, Zagreb

Slika za proizvod "" (2383)

''PET PRIRUČNIKA U JEDNOM:
Rječnik

Enciklopedijski sistematizirane osnovne riječi s preciznim opisima značenja i njihove izvedenice, tvorbeni odnosi, frazemi, sinonimi, sintagme i primjeri o načinima primjene u književnom i živom govornom jeziku.

Etimologija

Porijeklo hrvatskih riječi od njihovih praslavenskih i indoeuropskih korijena; porijeklo i izgovor stranih riječi koje su prihvaćene i upotrebljavaju se u hrvatskom jeziku.

Onomastika

Hrvatska imena, prezimena i toponimi, njihovo jezično porijeklo, geografska rasprostranjenost, čestotnost pojavljivanja, gramatički oblici.

Gramatika

Oblici riječi i njihove promjene u deklinaciji ili konjugaciji, položaj u hrvatskom jeziku, akcentuacija (štokavska i regionalna).

Leksikon

Sve države svijeta, veći gradovi, hrvatski gradovi i naselja iznad 500 stanovnika i ostalo geografsko nazivlje s brojčanim podacima i jezičnim oblicima; povijesni događaji i pojmovi, značajne ličnosti iz opće i hrvatske povijesti, kulture, znanosti i javnoga života s izvornom i hrvatskom transkripcijom i akcentuacijom; osnovni pojmovi iz svih znanosti i područja ljudske djelatnosti; dodatak s izborom najvažnijih tekstova vezanih uz status hrvatskoga jezika kroz povijest.

Enciklopedijska sistematizacija: preglednost, jasnoća i preciznost, logična povezanost i bogatstvo višestrukih značenja

HRVATSKI ENCIKLOPEDIJSKI RJEČNIK - SINTEZA HRVATSKE LEKSIKOGRAFIJE

Jedinstveno bogatstvo podataka u jednoj knjizi: oko 140.000 osnovnih riječi i njihovih izvedenica, hrvatskih imena i prezimena, zemljopisnih i povijesnih pojmova i nazivlja. Oko 1.800 stranica enciklopedijskog formata 21x33 cm, posebno priređeni papir i prvorazredni uvez.''


*poneki trag kunićice i mačka, ali doista zanemariv. ;)
poželjna primopredaja u zagrebu. :)
Podijeli na:
Prodano
Dobri Buvljak, © 2023. Izradila Web.burza