Komplet knjiga 87/100 Snježne rukavice 89/100

Komplet knjiga - Američka pastorala i Devet

Anonimni donator, Zagreb

Slika za proizvod "Komplet knjiga "Američka pastorala" i "Devet"" (2672)
Slika za proizvod "Komplet knjiga "Američka pastorala" i "Devet"" (2672)

Philip Roth: Američka pastorala 
(tvrdi uvez, 450 str., Algoritam)

Na zalazu prema nekima u potpunosti američkog stoljeća Philip Roth napisao je roman neizmjerne veličine, elegiju za sva ispunjena i ona neispunjena obećanja – opći napredak, građanske slobode, prava i ravnopravnost te blaženstvo lagodnog američkog života samo su neki od njih.


Andrzej Stasiuk: Devet (meki uvez, 260 str., Fraktura)
Možda najbolji suvremeni poljski prozaik, u svom drugom romanu i devetoj objavljenoj knjizi “Devet” ostvaruje fascinantan prikaz Varšave kraja devedesetih, duboko podijeljene na svijetlu i tamnu stranu. Stasiuk u ovom neobičnom trileru o čovjeku - malom trgovcu - kojem utjerivači dugova unište stan i potpuno promijene život, kroz devet likova kriminalaca, drogeraša, običnih djevojaka i muškaraca ocrtava Poljsku danas, jasnije negoli bilo koja studija. Devet je roman prepun duboke simbolike. U tri dana, lutajući Varšavom i tražeći mogućnost spasa, suvremeni Odisej - Paweł doživljava izdaje, borbe, neostvarene seksualne avanture, a njegov put završava naglo i neočekivano, bez razrješenja, bez pobjede ili poraza. “Devet” je jedan od najboljih romana napisanih devedesetih, roman kojim je Varšava kraja stoljeća postala ono što je Joyceu i svjetskoj književnosti bio Dublin početka stoljeća.

Podijeli na:
100,00 kn Rezerviraj!

Donator predlaže da novac dobije: Mala šapa A možeš izabrati i neku drugu udrugu.

Želiš kupiti?

  1. Izaberi artikl koji ti se sviđa i rezerviraj ga
  2. Nakon rezervacije, uplati iznos udruzi pa nam u roku 48h putem obrasca na stranici pošalji potvrdu o uplati
  3. Nakon potvrde, Boško ti mailom šalje kontakt za preuzimanje kupljenog

Dobri buvljak je nastao iz dobrih želja. Boško je samo posrednik u ispunjavanju malih dobrih djela i ne odgovara za eventualnu zlouporabu.

Na kraju krajeva, on je samo buha.

Dobri Buvljak, © 2022. Izradila Web.burza