Crveni nosevi

Klaunovi doktori

O udruzi:

Crveni nosevi – Klaunovi doktori udruga je koja pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni i pate, pomoću humora i životne radosti. Glavni cilj djelovanja udruge je ublažavanje patnji bolesnim osobama te olakšavanje procesa oporavka pomoću humora kao terapeutskog sredstva.

Klaunovi doktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima kako bi se lakše nosili sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 10 klaunova doktora.

Aktivnosti/projekti:

Glavne aktivnosti programa su redovni posjeti klaunova doktora djeci na liječenju u bolnicama te bolesnim i nemoćnim osobama u ostalim zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Dvočlani timovi klaunova doktora redovno posjećuju bolnice jednom ili dva puta tjedno sa svojim “vizitama”. Idući od kreveta do kreveta i pružajući individualni tretman, klaunovi doktori donose smijeh i sretne trenutke u problematične i teške situacije sa kojima se djeca bolesnici suočavaju.

Redovni posjeti klaunova doktora provode se u sljedećim ustanovama:

  • Dječji odjeli Kliničkog bolničkog centra Zagreb (jednom tjedno)
  • Klinika za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva (jednom tjedno)
  • Dječja bolnica Srebrnjak Zagreb (dva puta mjesečno)
  • Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež Zagreb (jednom mjesečno)

Također se organiziraju i jednokratne posjete klaunovadoktora dječjim odjelima bolnica u Rijeci, Varaždinu, Čakovcu, Vinkovcima i Splitu te domovima za starije i nemoćne Maksimir i Sv. Ana u Zagrebu.

Kontakt

Crveni nosevi — Klaunovi doktori

Podaci za plaćanje

2484008-1105480641

Do sada prikupljeno

780,00 kn prodajom 12 predmeta

Daj kupi u korist udruge

Dobri Buvljak, © 2024. Izradila Web.burza