Dumovec

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

O udruzi

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba postoji od siječnja 2001.godine. Smješteno je u Dumovcu na istočnom rubu Grada. Sagrađeno je adaptacijom starog ruševnog gospodarskog objekta te prilagođeno držanju i smještanju napuštenih pasa s područja Grada Zagreba. Tu se nalaze razne kategorije i pasmine pasa, a zajednička im je sudbina neželjenih kućnih ljubimaca. Djelatnici i volonteri skloništa s jedne strane ulažu velike napore da napuštenim psima nađu novi dom, a s druge strane poduzimaju sve da za svojih 170 četveronožnih stanara stvore uvjete kvalitetnog života - u granicama mogućega.

Aktivnosti/projekti

Psi u skloništu žive u kavezima, neki u donekle prihvatljivo velikim kavezima, a neki u zaista neadekvatno malim. Ni uz zaista najbolju volju i najveći napor koji ulažu djelatnici Skloništa, uz pomoć volontera - nije moguće svima pružiti dovoljno kretanja za kojim imaju potrebu. Osim što svakome od tih pasa nedostaje obitelj koja bi im pružila dom i ljubav, svaki od njih prepun je energije koju stalno mora zatomljavati. To ih frustrira, pa i čini nervoznima - te vodi u međusobne sukobe i dodatno otežava njihov već i onako vrlo tužan život.

Ovim projektom želimo ograđivanjem dijela livade izgraditi poligon unutar kojeg bi psi mogli slobodno trčati i igrati se u manjim grupama - pod nadzorom odgovorne osobe, djelatnika ili volontera.

Metar košta 100 kuna, a ukupno je potrebno 120 metara ograde.

Od srca vas molimo, pomozite nam realizirati ovaj projekt.

Kontakt

Dumovec — Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Podaci za plaćanje

Žiro račun: 2360000-1101983046

Svrha plaćanja: Ograda

Do sada prikupljeno

2.965,00 kn prodajom 26 predmeta

Dobri Buvljak, © 2020. Izradila Web.burza