Sindikat biciklista

O udruzi:

Sindikat biciklista je nevladina udruga čiji je primarni cilj afirmirati pedaliranje kao zdrav, ekološki i brz način prijevoza. Mislimo da "Pedala nije šala" – stoga štitimo prava biciklista, promoviramo biciklizam i borimo se za unapređenje biciklističke infrastrukture.  Premda je bicikl jednostavno i sigurno prijevozno sredstvo, želimo ga učiniti još privlačnijim širokim masama, a naše gradove transformirati kako bi se smanjila dominacija automobilskog prometa i povećala udobnost pješačenja, bicikliranja i korištenja javnog prijevoza. Želimo gradove u kojima ljudi na posao odlaze biciklom, u kojima se bake i djeca bezbrižno rekreiraju vožnjom po gradu.  Želimo zdrave, čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, a bicikli su jedan od najvažnijih sastojaka u ostvarivanju te vizije.

Aktivnosti/projekti:

a)    Sastanci s nadležnima za infrastrukturu i promet u Gradu Zagrebu te pisanje molbi, projekata, prijedloga, provedba aneketa

b)    Organizacije javnih okupljanja kao što su “kritične mase” koje su zapravo zajednička vožnja biciklima po gradu radi ukazivanja na to da je potrebno mijenjati infrastrukturu i grad prilagoditi biciklima)

c) Od 2012. godine Sindikat biciklista organizira “Pedalafest”, biciklistički regionalni festival u Zagrebu koji nastavljamo organizirati svake druge godine. Festival ima kulturni, edukativni i zabavni program.

d) “DOM” – “Dom održive mobilnosti” je mjesto u kojem se okupljaju razni stručnjaci, entuzijasti i aktivisti s ciljem da se promiče održiva mobilnost (vlakovi, javni prijevoz, bicikli...) te u kojem se održava razmjena iskustava kroz seminare, okrugle stolove i predavanja.

e)    Informiranje građana o biciklističkoj kulturi koja doprinosi njihovom zdravlju, boljoj ekonomiji, ljepšim i zelenijim gradovima. Neke od akcija su bile: “Hladne ruke, toplo srce”, “(Pr)osvijetli se”, predavanja u Tehničkom muzeju, “Danski kotači”, predstavljanje biciklističkih ideja u drugim gradovima u Hrvatskoj i regiji kao na primjer u Splitu, Dubrovniku i Beogradu

Kontakt

Sindikat biciklista

Podaci za plaćanje

IBAN: HR6824840081107009588

Do sada prikupljeno

20,00 kn prodajom 2 predmeta

Kupljeno u korist udruge

Udruzi su donacijom predmeta pomogli ana jurenic i 1 anonimni dobročinitelj
Udruzi su kupnjom predmeta pomogli 2 anonimna dobročinitelja
Dobri Buvljak, © 2024. Izradila Web.burza