Slatki Samoborci

Udruga za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom Samobora i okolice

Udruga Slatki Samoborci osnovana je u siječnju 2016. godine kako bi osigurala pružanje podrške djeci oboljeloj od dijabetesa i njihovim roditeljima i obiteljima u integraciji dijabetesa u svakodnevni život.

Prve osobe s kojima se dijete susreće nakon napuštanja obiteljskog okruženja su odgajatelji i učitelji, te se u organizaciji Slatkih Samoboraca provode edukacije istih o potrebama djece s dijabetesom.

Temeljni cilj djelovanja udruge je zaštita zdravlja i stvaranje uvjeta za što bolji i kvalitetniji život djece oboljele od dijabetesa.

Svoje ciljeve udruga ostvaruje kroz organizaciju i održavanje kreativnih radionica za djecu s dijabetesom, radionica psihološke podrške za roditelje, Sva lica dijabetesa.

Do sada su provedene edukacije odgajatelja i učitelja pod nazivom "I moje dijete ima dijabetes" - namjenjene odgajateljima, Prvi susret učitelja - tema dijabetes u razredu, Workshop dijabetes u vrtiću i školi te akcije za podizanje svijesti građana o dijabetesu i potrebama djece s dijabetesom, Potrčimo zajedno u dijabetesu, Mi smo više od dijabetesa i Eyes off diabetes.

Kontakt

Slatki Samoborci — Udruga za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom Samobora i okolice

MOB 098/529442

slatki.samoborci@gmail.com

FB Slatki Samoborci

Podaci za plaćanje

IBAN HR3224840081107627932

Dobri Buvljak, © 2023. Izradila Web.burza