Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka "Mijau"

O udruzi:

Udruga “Mijau” Rijeka neprofitna i nevladina je Udruga, osnovana je 2004. godine, s ciljem da pomogne svim vrstama životinja, a pogotovo mačkama kojima većina udruga ne pomaže ili im pomoć daje na kapaljke.

S obzirom da većina udruga pomaže psima i imaju azile za pse, smatramo da radi bolje i efikasnije pomoći i drugim životinjama na terenu trebaju postojati i strukovne ili specijalizirane udruge za pojedinu vrstu životinja. Na taj način se pojedinim vrstama životinja može više i efikasnije pomagati. Eutanazija je ubojstvo iz samilosti i može se provesti po Zakonu o zaštiti životinja jedino kada je životinja neizlječivo bolesna i pati. Ovu vrstu životinja do sada se uklanjalo s ulica, zatvaralo u kaveze i ubijalo u nekim skloništima koja rade za gradove u Republici Hrvatskoj. Na taj način se neka skloništa u Hrvatskoj financiraju i na lak način zarađuju novac. Kao Udruga želimo spriječiti ovakvu vrstu rada i zaštititi mace, te navesti lokalne uprave, samouprave i Građane da poštuju Zakone o zaštiti životinja.

Aktivnosti/projekti:

Udruga Mijau nema azila za mačke i vrlo uspješno i učinkovito radi i bez njega s Projektom sterilizacija/kastracija mačaka „Uhvati, steriliziraj, vrati“ koji se provodi u cijelom svijetu i pokazao se najjeftinijim, najhumanijim i najučinkovitijim rješenjem za kontroliranje razmnožavanja slobodno živućih mačaka. Po projektu “Uhvati, steriliziraj, vrati” mačke se hvataju pomoću klopki, steriliziraju/kastriraju i nakon oporavka vraćaju se na stanište gdje su pronađene. Mačke se zadržavaju samo iznimno i to u slučaju kada je mačku potrebno liječiti te ako je mačka iznimno pitoma da se može udomiti, a u privremenom smještaju za nju ima mjesta.

 

Osim Projekta „Uhvati, steriliziraj, vrati“, Udruga i udomljava mačke, one koji volonteri prilikom hvatanja slobodno živućih mačaka za kastraciju uhvate, a koje su pitome i imaju šansu za udomljenje. Volonteri takve mace drže u svojim stanovima, gdje ih prije udomljavanja socijaliziraju, liječe ako je to potrebno i osposobljavaju za udomljavanje. 

Kontakt

Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka "Mijau"

  • Mob: 091/543 5819
  • E-mail: udrugamijau@email.t-com.hr
  • www.udruga-mijau.hr
  • Facebook stranica: Udruga Mijau Rijeka

Podaci za plaćanje

IBAN: HR4724020061100414906 

Opis plaćanja: DONACIJA

Do sada prikupljeno

60,00 kn prodajom 2 predmeta

Kupljeno u korist udruge

Udruzi su donacijom predmeta pomogli 1 anonimni dobročinitelj
Udruzi su kupnjom predmeta pomogli 2 anonimna dobročinitelja
Dobri Buvljak, © 2024. Izradila Web.burza