Humanitarna udruga FB humanitarci Zagreb

Udruga za pomoć ljudima koji su slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, osobama s invaliditetom, starijim osobama, onima koji se trude naći posao a ne nalaze ga

Osnovna misija udruge je pomoć ljudima koji su slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, osobama s invaliditetom, starijim osobama, onima koji se trude naći posao a ne nalaze ga.

  • Starijim osobama 65+ godina bez adekvatne financijske, medicinske i socijalne skrbi.
  • Invalidima rada, invalidima s cerebralnom paralizom i drugim invalidima bez adekvatne financijske, medicinske ili socijalne skrbi.
  • Samohranim roditeljima bez adekvatne financijske, medicinske i socijalne skrbi.
  • Većim obiteljima s malodobnom djecom u kojima jedan ili oba roditelja nisu zaposlena.
  • Teško bolesnim osobama.

Akcija za prikupljanje pomoći preko grupe Facebook humanitaraca se pokreće nakon odlaska voditelja "na teren", u dom potrebite obitelji, nakon razgovora s obitelji i eventualnim uvidom u određenu dokumentaciju, kao što su razna riješenja gradskih ureda i mogućom lječničkom dokumentacijom, a nakon što voditelji procjene samu situaciju. Pomoć je jednokratna, što znači da se za istu obitelj ne pokreće dva puta akcija, a sastoji se u hrani i higijenskim potrepštinama, odjeći i obući, darovnim karticama većih prehrambenih lanaca, te po mogućnosti u namještaju i bijeloj tehnici.

Princip rada je prikupljati isključivo nepokvarive kućne potrepštine kao što su trajno mlijeko, paštete, konzervirana trajna hrana, mesni naresci, vegeta, sokovi, riža, grah, marmelada, brašno, šećer, ulje, krumpir, luk, keksi, bomboni za klince, tjestenina, rajčica u konzervama ili pelati, trajne salame i sl. , zatim toaletni papir, kalodonti, šamponi i sapuni, prašak za rublje, omekšivač i ostala drogerija. Ukratko, sve što je potrebno jednom domaćinstvu za preživljavanje.

Ovo je čisti oblik volonterizma i želimo da takav i ostane. Novčane donacije se mogu uplaćivati na račun udruge, te svatko tko pošalje pismeni zahtjev, dobiti će na uvid stanje na računu udruge ako za to ima opravdani razlog.

Humanitarna udruga FB humanitarci Zagreb
Rebar 2A
10000 Zagreb

Email: zgb.fbhumanitarci@gmail.com
Facebook grupa: FB humanitarci Zagreb
Facebook stranica: FB humanitarci Zagreb

 

 

 

Kontakt

Humanitarna udruga FB humanitarci Zagreb — Udruga za pomoć ljudima koji su slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, osobama s invaliditetom, starijim osobama, onima koji se trude naći posao a ne nalaze ga

Humanitarna udruga FB humanitarci Zagreb

Rebar 2A

10000 Zagreb

Email: zgb.fbhumanitarci@gmail.com

Podaci za plaćanje

IBAN: HR4824020061100677079

Do sada prikupljeno

39,00 kn prodajom 1 predmeta

Kupljeno u korist udruge

Udruzi su donacijom predmeta pomogli 1 anonimni dobročinitelj
Dobri Buvljak, © 2024. Izradila Web.burza