Vestigium

O udruzi:

Udruga je osnovana 2011. s ciljem poboljšanja kvalitete života na zdrav i kreativan način, te promicanje humanog, zdravog i prirodnog načina života. Od projekata je ostvaren projekt Torbak – izradili smo kvalitetnu platnenu torbu sa kojom smo imali akciju informiranja građana o štetnosti plastičnih vrečica, dio torbaka je podijeljen, a dio prodan u tu svrhu.

Po principu reduce, reuse & recycle, do sada su održane besplatne ekološko kreativne radionice za članove udruge, usmjerene na djecu i odrasle jer potiču na učenje i igru i razvijaju svijest o ekologiji od najmanje dobi, na način da smo u sve umjetničke izričaje unijeli otpad i dali mu novu namjenu.

Projekti/aktivnosti:

  • Organizacija kreativnih radionica i seminara za djecu i odrasle (kulinarstvo, fotografija, ručni radovi, likovne, literarne i dramske umjetnosti, zdravog življenja i relaksacije): izrada adventskih vijenaca i božićnih ukrasa od recikliranih materijala; modni dizajn i recikliranje odjeće; družionica za nevrtićku djecu – socijalizacija djece koja zbog slabijeg imuniteta ili drugih razloga ne pohađaju predškolske ustanove; dramska radionica – za roditelje i djecu slabijeg materijalnog stanja i nezaposlene, te za roditelje djece sa posebnim potrebama/poteškoćama u razvoju.
  • Organizacija radionica i projekata s ciljem rada na promicanju ekološkog načina života i svijesti građanstva o potrebi unapređenja zdravlja i fizičkih, mentalnih i duhovnih sposobnosti: Vestigium  vrt – vlastita ekološka proizvodnja voća, povrća i žitarica za potrebe članova; Radionica ekološkog čišćenja; Organizacija kreativnog sajmića – promocija hand made kulture; Izdavanje ekološke slikovnice (predstave i radionice na temu iz slikovnice – pravilno postupanje s otpadom)
  • Poticanje zdravog načina života putem prehrane i rekreacije: razmjena zdravih recepata, degustacije zdrave hrane; vježbanje i suvremeni ples
  • SOS ženska točka – pomoć ženama slabijeg materijalnog stanja, zlostavljanim ženama, grupe za potpore dojenju, ženska druženja 

Kontakt

Vestigium

Podaci za plaćanje

Žiro račun: 2360000-1102214844 (Zaba)

Do sada prikupljeno

110,00 kn prodajom 3 predmeta

Kupljeno u korist udruge

Udruzi su donacijom predmeta pomogli Irena Borovina i 1 anonimni dobročinitelj
Dobri Buvljak, © 2021. Izradila Web.burza