Zajednica Susret

Humanitarna organizacija Zajednica Susret je udruga koja se bavi prevencijom i izvanbolničkim tretmanom bolesti ovisnosti obuhvaćajući djelovanje od tretmana osoba s početnim poremećajima u ponašanju do stručnog terapijskog rada s ovisnicima kroz programe odvikavanja, savjetodavnog rada i terapijske zajednice. Registrirana je  i djeluje od 1992. godine kao prva ove vrste na području Republike Hrvatske.

Udruga je 1999. po odobrenju nadležnog Ministarstva, osnovala «Dom za odrasle osobe, ovisnike o alkoholu, drogama ili drugim opojnim sredstvima Zajednica Susret».
U okviru ustanove vrši se priprema za smještaj,  kao i programi psihosocijalne rehabilitacije ovisnika u terapijskim zajednicama i resocijalizacije rehabilitiranih ovisnika uz paralelan rad s članovima njihovih obitelji. Dom ima kapacitet od 134 mjesta.

Program koji se primjenjuje u Zajednici Susret se zasniva na terapijskom programu “Projekt Čovjek”, koji u okvirima svoje filozofije na prvo mjesto stavlja osobu, a potom problem, strukturiran je i nije vjerskog svjetonazora. Stručni tim zadužen za provođenje programa čini 20-ak zaposlenika i sastavljen je od posebno educiranih terapeuta od kojih su polovica stručnjaci (psiholozi, socijalni radnici, radni terapeuti, liječnik, soc. pedagog, sociolog, pravnik), a druga polovica uspješno rehabilitirani i resocijalizirani bivši ovisnici.

 

Kontakt

Zajednica Susret

 


Podaci za plaćanje

IBAN: HR49 2330 0031 1000 8164 1

  • Opis plaćanja: Donacija
Dobri Buvljak, © 2021. Izradila Web.burza