Do sljedeće godine ni MUU ni boo!

Piše Boško, 15.10.2013.

Kulturni događaj koji je obilježio početak ovogodišnje jeseni svakako je projekt Muzej ulične umjetnosti, u organizaciji neprofitne udruge građana Centralna jedinica.

Četvrti po redu MUU smjestio se u hodnicima stare vojne bolnice u Vlaškoj 87. Posjetitelji svih dobnih skupina nisu propustili otvaranje, a većina ih je po prvi put posjetila ovu predivnu građevinu za koju nisu ni znali da se krije u samom centru grada. 

Više od tisuću posjetitelja imalo je prilike vidjeti više od sedamdeset radova u tri organizirana vodstva. Osim već prepoznatljivih murala, ovogodišnji MUU donio nam je mnogobrojne instalacije, među kojima je i ona priznatog hrvatskog umjetnika Sergeja Vutuca, poznatog talijanskog umjetnika Moneylessa, kolaboraciju s Dis-Patch kolektivom iz Beograda, rad multimedijalnog hrvatskog umjetnika Davora Sanvincentija te uz brojne hrvatske umjetnike i one iz Italije, Španjolske, Francuske, Bugarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Projekt je i ovaj put oganizirala udruga Centralna jedinica koja kontinuirano radi na promociju Hrvatske i hrvatske umjetnosti te na ulice grada dovodili najrecentnija djela novih umjetničkih praksi. Nadamo se da će posjetitelji Buvljaka to znati prepoznati i doniranjem ili kupnjom podržati njen rad. 

Podijeli na:
Dobri Buvljak, © 2024. Izradila Web.burza