Eko knjižnica igračaka Zagreb

Piše Boško, 18.02.2017.

Eko knjižnica igračaka Zagreb

Otvaranjem Eko knjižnice igračaka u Zagrebu 22.04.2016. godine, udruga Zeleni dan omogućila je svoj djeci jednak pristup igračkama. Godišnja članarina je jedna stara igračka, a naknada za polomljenu igračku je slična igračka. Eko knjižnica igračaka Zagreb nalazi se na lokciji Sveti duh 30 A, Zagreb.

Vođeni idejom o uštedi, buđenju svijesti djece o važnosti razmjene i dijeljenja igračaka, očuvanju okoliša i gospodarenju otpadom, udruga Zeleni dan je 22.4.2016. godine otvorila prvu Eko knjižnicu igračaka u Zagrebu.

Prvu takvu je otvorila njihova prijateljska udruga Ekološka udruga Krka Knin u Kninu te ih pozitivnim primjerom i uspjehom potaknula na ovaj projekt, a da društvo prepoznaje njihov rad i trud potvrđuje i nagrada za najbolju društvenu inovaciju koju je Eko knjižnica igračaka dobila 2014. godine.

Otvaranjem Eko knjižnice igračaka u Zagrebu udruga Zeleni dan omogućila je svoj djeci grada Zagreba i okolice jednak pristup igračkama. Godišnja članarina je jedna stara igračka (iako nije niti to obaveza), a naknada za polomljenu igračku je slična igračka od doma. Od naših korisnika ne naplaćujemo nikakve naknade. Sve što trebaju prilikom dolaska u knjižnicu igračaka su papuče i platnene vrećice za igračke koje će tek posuditi a  podijelili smo svima prilikom prvog učlanjenja :)

Eko knjižnica igračaka Zagreb nalazi se na lokaciji Sveti duh 30A u Zagrebu.

Maleno klupko radosti d.o.o. nam je omogućilo svoj topli i slatko uređeni prostor što nam je bilo vjetar u leđa za realizaciju projekta. Zahvaljujemo im se i ovim putem što su doprinjeli ostvarenju ovako značajnog projekta u gradu Zagrebu, naravno i svim donatorima koji su prepoznali i podržali projekt.

Ponosni smo jer baza Eko knjižnice igračaka u Zagrebu broji trenutno 92 člana, mališana koji se kod nas igraju, radosni dolaze i odlaze doma sa njima novim igračkama, knjigama,  društvenim igrama..

 

Podijeli na:
Dobri Buvljak, © 2024. Izradila Web.burza